Editoimaton epävirallinen "puolivuotiskatsaus"

Tuli hyvä kysymys liittyen Nimenhuudon viimeaikaisiin uutisiin. Nostetaanpa vastaus näkyville ihan tähän fiidiin, jos vaikka muitakin kiinnostaa ja innostaa. Eli tässä editoimaton epävirallinen "puolivuotiskatsaus" kopioituna alkuperäisestä replystä:

_____________________________________
Kiva että kiinnostusta löytyy! Meille on aina tekeminen ollut luontevampaa kuin tekemisistä kirjoittaminen. Tästä jokainen sparraaja ja konsultti ja markkinamies muistaa meitä kyllä moittia...

Mutta nopeasti ensimmäisenä mieleen tulevia juttuja tältä vuodelta:

• Mobiiliappsit sekä iOS että Android. Ehkä eniten kysytty feature kautta aikain.
  • Sähköpostiosoitteiden validointi paremmaksi, säädetty meilien perillemenoa entistä varmemmaksi. Selvitetty eräänkin isohkon suomalaisen meilipalvelun kanssa heidän(!) meiliserverinsä konffauksia, jotta Nimenhuudon meilit kulkevat luotettavasti.
  • Säädetty SSL:n käyttö loginissa
  • Huoltajien / lasten ilmoittautumisten linkitys sähköposteissa liittyen tunnusten yhdistämiseen, kun käyttäjällä monta joukkuetta palvelussa.
  • Serverin monitoroinnin päivitys hälyttämään nopeammin oikeissa vikatilanteissa.
  • Iso (valtava?) määrä erilaisia päivityksiä taustajärjestelmiin, jotta pidetään palvelu pystyssä, nopeana ja turvallisena. Eli ihan perusylläpitoa, mitä kaikkien _pitäisi_ tehdä.

Aika paljon tekemistä kohdistuu ns konepellin alle, kun taas käyttäjien ehdotukset keskittyvät enemmän ominaisuuksiin. Mikä onkin ihan luontevaa ja oikein - ei käyttäjien kuulukaan joutua vaivaamaan päätänsä palvelintopologialla, latensseilla ja cachetuksilla. Mutta huom! _kaikki_ ehdotukset luetaan, suuri osa puidaan tarkemmin ja lisätään merkintöinä relevantteihin kohtiin meidän todo-listallamme. Ehdotukset myös vaikuttavat todo-listan priorisointiin. Tekemistä riittää ja parhaamme tehdään. Kiitos kaikille pohditun palautteen antajille inspiraatiosta (ja kärsivällisyydestä)!