1

Yksinkertainen tekstinmuotoilu viesteihin

Hei!

Olemme käyttäneet jo useamman vuoden Nimenhuutoa pääasiallisena joukkueen tiesotuskanavana. Se on kätevää – muistutuksen saa sähköpostiin, mutta kaikki viestit ovat silti tallessa Nimenhuudossa.

Välillä kuitenkin tuskailen yhtään pidemmän viestin muotoilua. Jo lihavointi ja useamman rivivälin mahdollistaminen auttaisi. Nykyään kirjoitan väliotsikot SUURAAKKOSILLA ja jos tarvitsen useamman rivivälin, laitan riville vain yhden viivan (-). Viestien sisällön hahmottamista auttaisi lihavointi ja ehkä jopa eri fonttikoon mahdollistaminen.

Usein viesteissä on myös jokin oleellisin tieto, kuten päivämäärä, uusi ohje tms. Tällaiset olisi hyvä lihavoida, jotta ne varmasti huomataan. Voitaisiinko simppeli tekstinmuotoilu mahdollistaa – edes lihavointi?

T. Elias Julkunen

1 reply

Hei,

tekstinmuotoilua ei ole ainakaan aivan lähiaikoina tulossa, vaikka sellainen kyllä tehokäyttäjälle voisi olla mukava. Muotoilut ovat hieman monimutkaisia lopulta, jotta ne toimisivat mukavasti kaikilla sähköpostiselaimilla jne. Niiden käyttö saattaa olla sekoittavaa myös ihmisille jotka eivät ole tottuneet sellaisiin. 

On tuntunut, että nuo suuraakkoset tai ---- erottelua kappaleiden välillä tms kikat ovat toimineet tarpeeksi hyvin, ja näkyvät kaikkialla samanlaisina. Mutta koitetaan pitää toive mielessä kun noita alueita katsellaan.