Miten tapahtumat synkronoidaan omaan Google- tai Outlook-kalenteriin?

Nimenhuuto.com tukee standardimuotoista kalenteritietoa. Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Tulevat tapahtumat ja saat ladattua joukkueesi tapahtumatiedot omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi sivun alareunan latauslinkistä. Useinmiten ics-muoto on oikea ja sen kyseisen linkin voi kopioida kalenteriohjelmaan.

Kalenteriohjelmista riippuen tiedon siirtymisessä saattaa olla viivettä, lisätietoja: http://support.nimenhuuto.com/i25-milloin-muutokset-päivittyvät-muihin-kalenteriohjelmiin

Kalenteri-export sisältää tapahtuman perustiedot, jotka tulevat näin näkyviin myös omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi. Perustiedoissa on myös linkki joukkueen Nimenhuuto-sivulle, jossa voi sitten katsoa tapahtumaan liittyvää keskustelua ja tapahtuman ilmoittautumisia.

Esimerkki Google-kalenterin näyttämästä tapahtumatiedosta:

Nokia WP8-älypuhelimeen

Kirjaudu live.com palveluun tai hotmailiin – mitä Microsoftin palvelua nyt käytätkin ja valitse sieltä ”kalenteri”. Sen jälkeen vaan sitten valitset ”tilaa” ja annat siihen tuon ical-URI:n ja sopivan nimen kalenterille. Kun olet valmis ja tallentanut kalenterin, niin se ilmestyy Lumian kalenteriasetuksiin valittavaksi (HUOM!) sillä aikataululla, millä olet valinnut Microsoft-accountin tietojen päivittyvän puhelimeen. Esim. 15 min välein tms. Tämän jälkeen se on valittavissa ”kalenteri” sovelluksen asetuksissa puhelimessasi. Pistät vaan ”käytössä” vivun päälle ja valitset kalenterille sopivan värin. Toimii hienosti. Kiitos ohjeen kirjoittamisesta Marko Niskanen!

Google calendar selaimesta käytettynä

Osoitteessa calendar.google.com valitse vasemmalla valikoista "Muut Kalenterit". Valitse "Lisää url-osoitteena" ja kopoi siihen kyseinen ics-muotoinen osoite.

Step 1

Step 2

Step 3

Muut kalenteriohjelmat

Useimmissa kalenteriohjelmissa tapahtumien tuonti on mahdollista. Jos käyttämässäsi kalenteriohjelmassa toiminto oli vaikea löytää, niin vinkkaa ihmeessä alla olevalla kommenttikentällä muille käyttäjille, jotta he löytävät tiedot nopeammin.

4 vastaukset

JK

Miksi Tapahtumat-valikossa ei näy kohtaa Tapahtumalista? Onko se Pro-ominaisuus?

Tuossa oli näköjään vanha tieto. Päivitin, piti olla tapahtumat -> tulevat tapahtumat.

TO

Miten nimenhuudon saa synknoroitua android puhelimessa olevan kalenterin kanssa niin että kalenteri päivittyy automaattisesti?

Jos käytössä on googlen calenderi ja sinulla on myös googlen tunnus niin helpointa on ehkä hoitaa selaimesta (ohjeet yllä) ja sitten valita puhelimesta, että myös kyseinen kalenteri näytetään.

Jos käytössä on taas jokin erillinen ohjelma tai tietyn valmistajan oma ohjelma niin niissä valikot saattavat hieman vaihdella. Jos muuten ei löydy niin voit googlettaa miten yleisesti tuodaan ics muotoinen kalenteri/osoite kyseiseen puhelimeen/kalenteriohjelmaan.

TO

Google kalenteri on mutta yllä olevien ohjeiden mukaan en löydä sieldä kohtaa "muut kalenterit".Onnistuuko tämä vain tietokoneella?

Saattaa olla tietokoneella helpompaa. Voi olla että sen jälkeen pitää myös puhelimessa erikseen valita että haluaa kyseisen kalenterin Google kalenterista myös puhelimeen.

webcal-kalenterilinkin toimivuudessa on ollut ongelmia n 1v ajan Officen kalenterin kanssa. Synkronointi ei enää toimi.

Muistan tutkineeni syynkin, mutta en sitä enää muista. Jos vika/ongelma on tiedossa, siitä voisi ilmoitella tänne. Tai jos tätä tietoa ei ole, selvitän asian uudestaan.

Taisi olla kyse tästä: https://docs.microsoft.com/en-us/outlook/troubleshoot/calendaring/cannot-add-an-internet-calendar

Vikaa/ongelmaa ei ole tiedossa. Oletko koittanut poistaa tilauksen, lisätä kalenterin uudestaan ja venata vuorokauden, mitä tapahtuu? Ja onko ongelma että kalenterin tuonti ei toimi kertaakaan vai että se ei päivity enään ikinä ensimmäisen kerran jälkeen?

Huom: jos tunnuksen salasana vaihtuu eikä joukkueella ole julkisia tapahtumia, niin ical linkki vaihtuu samalla ja vanha ei enään toimi.

Mikäli linkin takana olevat tiedot pitää paikkaansa, ongelma liittyy johonkin autentikointijuttuun (OAuth2). OWA:n kautta lisäys onnistuu ja toimii, mutta päivitys ei jatkossakaan toimi desktop-Outlookin kautta. Kokeiltu on lisätä ja poistaa jne sen verran monta kertaa, etten usko että saan sitä toimimaan. Sivulla on muuten linkki esitetty muodossa https mutta URL webcal-protokollalla. Molempia kokeiltu. Pitänee väsätä väliin proxy, jos ongelman syykin sitten selviäisi.

Pikafiksinä varmaan voi kierrättää tosiaan jonkun proxyn kautta. Google calendarin kautta kai voi jakaa uudelleen.

Katsoin servun logeista niin sieltä löytyi requesteja jotka näyttivät tulevan yksittäisten käyttäjien Outlookista ja jotka näyttävät toimivan kuten pitääkin. Sikäli ongelma ei siis ainakaan kaikkia Outlook-käyttäjiä koske.

Jos selviää mistä on kyse tai näet tarkemmin mihin ongelma liittyy niin kuulisin mielelläni.

Kutsun kierrättäminen eri palvelun kautta auttoi. Sisällöstä (http headereista) ei vielä paljastunut selkeää syytä. Mahdollisesti Outlook tekee OPTIONS -kutsun, mutta en näe tämän sisältöä.