Miten tapahtumat synkronoidaan omaan Google- tai Outlook-kalenteriin?

Nimenhuuto.com tukee standardimuotoista kalenteritietoa. Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Tulevat tapahtumat ja saat ladattua joukkueesi tapahtumatiedot omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi sivun alareunan latauslinkistä. Useinmiten ics-muoto on oikea ja sen kyseisen linkin voi kopioida kalenteriohjelmaan.

Kalenteriohjelmista riippuen tiedon siirtymisessä saattaa olla viivettä, lisätietoja: http://support.nimenhuuto.com/i25-milloin-muutokset-päivittyvät-muihin-kalenteriohjelmiin

Kalenteri-export sisältää tapahtuman perustiedot, jotka tulevat näin näkyviin myös omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi. Perustiedoissa on myös linkki joukkueen Nimenhuuto-sivulle, jossa voi sitten katsoa tapahtumaan liittyvää keskustelua ja tapahtuman ilmoittautumisia.

Esimerkki Google-kalenterin näyttämästä tapahtumatiedosta:

Nokia WP8-älypuhelimeen

Kirjaudu live.com palveluun tai hotmailiin – mitä Microsoftin palvelua nyt käytätkin ja valitse sieltä ”kalenteri”. Sen jälkeen vaan sitten valitset ”tilaa” ja annat siihen tuon ical-URI:n ja sopivan nimen kalenterille. Kun olet valmis ja tallentanut kalenterin, niin se ilmestyy Lumian kalenteriasetuksiin valittavaksi (HUOM!) sillä aikataululla, millä olet valinnut Microsoft-accountin tietojen päivittyvän puhelimeen. Esim. 15 min välein tms. Tämän jälkeen se on valittavissa ”kalenteri” sovelluksen asetuksissa puhelimessasi. Pistät vaan ”käytössä” vivun päälle ja valitset kalenterille sopivan värin. Toimii hienosti. Kiitos ohjeen kirjoittamisesta Marko Niskanen!

Google calendar selaimesta käytettynä

Osoitteessa calendar.google.com valitse vasemmalla valikoista "Muut Kalenterit". Valitse "Lisää url-osoitteena" ja kopoi siihen kyseinen ics-muotoinen osoite.

Step 1

Step 2

Step 3

Muut kalenteriohjelmat

Useimmissa kalenteriohjelmissa tapahtumien tuonti on mahdollista. Jos käyttämässäsi kalenteriohjelmassa toiminto oli vaikea löytää, niin vinkkaa ihmeessä alla olevalla kommenttikentällä muille käyttäjille, jotta he löytävät tiedot nopeammin.

3 replies

Miksi Tapahtumat-valikossa ei näy kohtaa Tapahtumalista? Onko se Pro-ominaisuus?

Tuossa oli näköjään vanha tieto. Päivitin, piti olla tapahtumat -> tulevat tapahtumat.

Miten nimenhuudon saa synknoroitua android puhelimessa olevan kalenterin kanssa niin että kalenteri päivittyy automaattisesti?

Jos käytössä on googlen calenderi ja sinulla on myös googlen tunnus niin helpointa on ehkä hoitaa selaimesta (ohjeet yllä) ja sitten valita puhelimesta, että myös kyseinen kalenteri näytetään.

Jos käytössä on taas jokin erillinen ohjelma tai tietyn valmistajan oma ohjelma niin niissä valikot saattavat hieman vaihdella. Jos muuten ei löydy niin voit googlettaa miten yleisesti tuodaan ics muotoinen kalenteri/osoite kyseiseen puhelimeen/kalenteriohjelmaan.

Google kalenteri on mutta yllä olevien ohjeiden mukaan en löydä sieldä kohtaa "muut kalenterit".Onnistuuko tämä vain tietokoneella?

Saattaa olla tietokoneella helpompaa. Voi olla että sen jälkeen pitää myös puhelimessa erikseen valita että haluaa kyseisen kalenterin Google kalenterista myös puhelimeen.