Tietokanta

• Mikä Nimenhuuto.com on?

Nimenhuuto.com on joukkueille ja ryhmille räätälöity kalenteri-, ilmoittautumis-, viestintä- ja tilastointijärjestelmä. Joukkueilla tai ryhmillä on palvelussa oma sivu, josta näkee joukkueen tiedot, treeniajat ja tulevat matsit sekä voi ilmoittautua tapahtumiin helposti. Yhdellä silmäyksellä näet uudet viestit ja ketkä kaikki ovat tulossa paikan päälle.

• Miten tuon joukkueen tapahtumat Exceliin?

Pro-paketti tarjoaa joukkueen tapahtumien ja ilmoittautumisten viennin Exceliin. Tiedostossa listataan kaikki joukkueen tapahtumat sarakkeina sekä joukkueen jäsenten ilmoittautumiset ko. tapahtumiin riveillä. Tästä voi Excelissä pyöräyttää vaikka minkälaisia kuvaajia, esim. laskutuksen tueksi. Saadaksesi tiedoston, valitse ylävalikosta Pelaajat > Ilmoittautumistilasto ja klikkaa "Valitse tiedot tai tapahtumat tarkemmin"-linkkiä.

• Miten saan listauksen tapahtumista, joihin minut on nimetty?

Tällainen kysymys on tullut muutaman kerran vastaan erityisesti lasten joukkueissa, kun valmentaja jakaa peliajan jo etukäteen, ja päättää, millä kokoonpanolla peleihin lähdetään. Omat tapahtumat voi katsoa muutamaa eri kautta.

Lähiaikojen tapahtumia katselet helpoiten kun klikkaat yläavalikosta tapahtumat -> tulevat tapahtumat. Sieltä oikeasta laidasta voit katsoa erikseen IN tai IN? - ilmoittautumiset. IN? on ilmoittautumiset mitkä valmentaja on tehnyt, mutta pelaaja ei ole vielä vahvistanut. Tämä ominaisuus vaatii pro-paketin.

Myös pelaajakohtaisista tilastoista näkee tietoja. Siellä voi säätää tarkasteltavan ajanjakson tulevaisuuteen. Pelaajakohtaiset tilastot vaativat, että joukkueella on Pro-paketti käytössä. Valitse ylävalikosta Oma profiili ja klikkaa "pelaajan osallistumistilasto". Sivun yläreunassa voi päättää ajanjakson ja sivun alareunassa

• Miten lisään Nimenhuuto.comin logon ja linkin omille sivuillemme?

Tämä kysymys on tullut jo niin usein vastaan, että rakensimme erillisen sivun, jossa on valikoima Nimenhuuto.comin logoja sekä linkittämiseen tarvittava html-koodi valmiina kopioitavaksi. Eli kopioi vain koodi sivuillesi, niin linkki on valmis. Jos haluat linkittää suoraan joukkueesi sivuille, korvaa href="xxxx"-tagista tuo xxxx-osuus joukkueesi Nimenhuuto-sivujen osoitteella. Kas täällä: Nimenhuuto.com logot ja linkit.

• Mikä Pelaajapörssi on?

Nimenhuuto.comin Pelaajapörssi on paikka, josta pelaajat löytävät itselleen sopivan joukkueen ja joukkueet voivat hakea uusia pelaajia liittymään mukaan porukkaan. Pelaajapörssi on tehokas siksi, että siellä ilmoittaminen on joukkueille vaivatonta ja ilmoitukset pysyvät automaattisesti ajantasalla. Pelaajapörssin uusimmat ilmoitukset näet pörssin etusivulla.

• Savolainen ilmoittautuminen, ilmoittautumisen poistaminen

Käyttäjäpalautteessa on jonkun verran toivottu kolmatta ilmoittautumisvaihtoehtoa. ”Mukana” ja ”poissa” -vaihtoehtojen lisäksi olisi kiva kertoa olevansa ehkä tulossa. Eli savolaisittain: suattaapi olla että tuun vuan suattaapi olla olemattannii.

Tuollainen ”ehkä”-vaihtoehto oli joskus taannoin käytössä webbi-ilmon ensimmäisissä versioissa, mutta otimme sen pois kun pitkällisen järkeilyn päätteeksi päädyimme yksimielisyyteen ominaisuuden turhuudesta. Ominaisuuden turhuus ei ole ihan itsestään selvää, koska monessa joukkueessa on pelaaja tai pari, jotka eivät pysty sitoutumaan treenivuoroon ennen kuin h-hetki on käsillä. Sitoutumiskammoon (jessus – tämä alkaa kuulostaa Demin parisuhdepalstalta) on useita syitä alkaen työpaikan kiireistä ja kalenterihäsläyksestä päättyen beesailijoihin eli siipeilijöihin eli tyyppeihin, jotka suvaitsevat saapua paikalle vain

• Joukkueiden (joukkuesivujen) yhdistäminen tai erottaminen

Joukkuesivuja voi tehdä lisää tai poistaa halutessaan vapaasti. Alla linkkejä lisätietoihin. Pelaajien tietojen siirtäminen joukkueesta toiseen ei onnistu automaattisesti vaan tunnukset pitää tuoda uudestaan toiseen joukkueeseen. Tapahtumat, ilmoittautumiset, viestit jne ovat aina joukkuekohtaisia eikä niitä voi siirtää. Jos kaksi joukkuetta yhdistää niin usein voi valita toisen niistä (pro-paketellinen, kumman tiedot haluaa säilyttää), tarvittaessa vaihtaa joukkueen nimi ja lisätä toisen joukkueen pelaajat.

Pelaajat voi joko kutsua uuteen/toiseen joukkueeseen aivan kuten kenet tahansa uuden pelaajan.

Pelaajia voi pyytää myös liittymään joukkueeseen itse. Jos pelaaja on kirjautuneena vanhaan joukkueeseen niin mennessään uuden joukkueen julkiseen liittymiseen hän voi liittyä vanhan tunnuksen tiedoilla yhdellä napin painalluksella. Katso myös

• http://support.nimenhuuto.com/i69-miten-poistan-joukkuesivut
    • http://support.nimenhuuto.com/i31-miten-vaihdan-joukkueen-nime%C3%A4
    • http://support.nimenhuuto.com/i33-miten-asetan-joukkueen-liittymisen-salasanan
    • http://support.nimenhuuto.com/i30-miten-uudet-k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4t-lis%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n-joukkueeseen
  • En halua enää sähköposteja / haluan pois joukkueesta

Jos et halua enää tiedotuksia joukkueesta, voit joko estää viestien tulemisen tai poistua joukkueesta.

Useimmissa palvelusta tulevista henkilökohtaisista sähköposteissa on lopussa linkki, josta voit hallita tilauksia. Avaa viimeisin sähköposti ja klikkaa viestin lopussa olevaa linkkiä. Jos tuo ei onnistu, voit kirjautua palveluun ja omasta profiilista valita miten paljon haluat sähköposteja.

Joukkueen jäsen voi säätää Oma profiili-sivulla, kuinka usein haluaa sähköpostia. Voi esimerkiksi valita, että haluaa vain viikkomeilin:

* * * *

Poistuaksesi joukkueesta kirjaudu sisään ja klikkaa oikealta ylhäältä oman profiilin sivu auki. Alareunasta löydät napit tunnuksen poistamiseen. Katso myös: http://support.nimenhuuto.com/i52-mit%C3%A4-teen-jos-olen-unohtanut-salasanani

• Ongelmia sisäänkirjautumisessa / väärä salasana tai tunnus

• Voit kirjautua joko joukkueen etusivulla, jolloin kirjautuessa toimii vain kyseiseen joukkueeseen liitetyt tunnukset. Tai vaihtoehtoisesti voit kirjautua kaikkiin joukkueisiin sivulla https://nimenhuuto.com/users/sessions
    • Joukkueen sivuilla kirjautuessa voi käyttää myös omaa nimeään jos ei muista mikä sähköpostiosoite tunnukseen oli asetettu.
    • Jos kirjautuminen ei onnistu niin palvelu ilmoittaa joko "salasana oli väärä" tai "väärä nimi tai sähköpostiosoite". Eli saat tietää oliko salasana vai tunnus väärin.
    • Jos salasana oli väärin niin voit tilata uuden, katso ohjeita http://support.nimenhuuto.com/i52-mit%C3%A4-teen-jos-olen-unohtanut-salasanani
    • Jos nimi tai sähköpostiosoite oli väärin, niin tarkista vielä kerran oikeinkirjoitus. Sitten tarkista, että olet oikean joukkueen sivulla. Jos kummatkin oli oikein, niin silloin kyseinen tunnus on ehkäpä poistettu kyseisestä joukkueesta.
    • Melkein kaikissa tapauksissa helpointa on jos
  • Uusien pelaajien rekrytointi, ulkopuolisten ilmoittautuminen ja aliryhmät

Kirjaanpa talteen hyvän keskustelun käyttäjän kanssa. Tästä voi olla apua muillekin joukkueille.

Kysymys: Nähtävästi itsensä voi lisätä jengin nimenhuutoon ilman managerin hyväksyntää? Olisi mukava kontrolloida sitä kuka sinne itsensä lisäilee.

Vastaus: Kuka tahansa voi liittyä joukkueen sivuille, jos manageri on avannut julkisen liittymisen. Joukkueen asetuksissa on kohta "Liittymisen salasana". Jos tuo salasana on tyhjä niin kuka tahansa voi liittyä palveluun. Siihen voi laittaa salasanan jolloin joukkuesivuille voi liittyä vain joko kutsulla tai sitten tietämällä tuon salasanan. Avoin julkinen liittyminen on kätevä tapa saada pelaajat mukaan joukkusivuja käyttöönottaessa, mutta jossain tapauksissa liittyminen kannattaa laittaa salasanan taakse myöhemmin.

Kysymys: Olisi hyvä, jos

• Mitä hyötyä Nimenhuuto.comin käytöstä on?

Palvelu auttaa joukkueen arjen pyörittämisessä. Voit unohtaa pitkät ja sekavat sähköpostiviestiketjut ja hankalat peli- ja treenivuoroista sopimiset ja antaa Nimenhuuto.comin hoitaa asiat puolestasi. Käyttäjiemme palautteen mukaan joukkueen toiminta piristyy, kun asioista sopiminen on helppoa ja tulevista tapahtumista ja tiedotteista saa nopean muistutuksen sähköpostiinsa. Lue lisää siitä, miksi Nimenhuuto on joukkueellesi parempi kuin Facebook- tai WhatsApp-ryhmä.

• Miten lähetän tekstiviestejä joukkueen jäsenille?

Joukkuetekstiviestit ovat osa suosittua Pro-pakettia. Tekstareilla tavoittaa kaikki joukkueen jäsenet nopeasti ja tehokkaasti ja se on usein paras tapa tiedottaa pikaisista muutoksista. Minkä tahansa viestin voi lähettää myös tekstiviestinä valituille joukkueen jäsenille (kunhan jäsenet ovat vain syöttäneet ja varmistaneet puhelinnumeronsa joukkueen sivuille).

• Miten kuukausikalenteri upotetaan joukkueen omille verkkosivuille?

Kuukausikalenterin, tapahtumalistan ja viimeisimmät uutispalat saa ns. widgetinä näkymään millä tahansa sivulla. Sinun tarvitsee vain kopioida widget-sivulla oleva koodi ja liittää se haluamallesi webbisivulle. Esimerkiksi kuukausikalenterin koodi löytyy joukkueen kuukausikalenteri -widgetistä.

• Miten lisään pelaajatietoihin peliasun koon?

class="p1">Joukkueen managerit voivat muutenkin muokata palvelun juuri omalle joukkueelle sopivaksi. Tässä tapauksessa manageri valitsisi ylävalikosta Manageri > Käyttövalinnat, ja asettaisi yhdeksi pelaajakentäksi "Peliasun koko". Tällöin kaikille joukkueen jäsenille voidaan täyttää profiiliin myös Peliasun koko. Manageri voi lisätä kenttiä useita ja lisäksi muokata myös tapahtumien tyyppejä ja pelaajien rooleja jne.
  • Mistä näen oman osallistumistilastoni viime kaudelta?

Pelaajakohtaisia osallistumistilastoja voi katsoa miltä tahansa aikaväliltä, myös viime kaudelta. Jos joukkueellasi on Pro-paketti, saat osallistumistilaston näkyviin esimerkiksi Oma profiili- tai Pelaajalista-sivuilta. Tilastossa näkyy osallistumisaktiivisuus sekä kokonaisuudessaan että tapahtumatyyppikohtaisesti sekä kuukausittainen kuvaaja.

• Kenelle Pelaajapörssi on tarkoitettu?

Juuri sinulle! :) Tavoitteemme on, että Pelaajapörssissä pelaajat ja joukkueet löytävät toisensa, ja yhä useampi pääsee liikkumaan juuri oikeassa porukassa. Nimenhuuto.comin Pelaajapörssistä on kirjoitettu niin Nuoren Suomen verkkolehdessä kuin Länsiväylä-lehdessä, eli kaikenikäistä yleisöä löytyy monelta tasolta.

• Miksi pelaajat voivat lisätä tapahtumia?

Nimenhuutoa käyttävät monenlaiset joukkueet. Me tavoittelemme tilannetta, jossa joukkueen toiminta ei ole yhdestä tai kahdesta aktiivista kiinni, vaan jossa mahdollisimman moni jäsen olisi aktiivinen. Esimerkiksi aikuisjoukkueilla ja harrastejoukkueilla on tärkeää, että joku muukin kuin manageri pystyy luomaan uuden tapahtuman: uuden matsin tai vaikkapa saunaillan. Tämä nostaa ryhmähenkeä ja säästää valmentajan aikaa. Samalla tämä antaa vapaat kädet joukkueen innokkaille jäsenille.

Kaikki joukkuesivujen käyttäjät pystyvät lisäämään tapahtumia, mutta jäsenet voivat muokata ja poistaa vain itse luomiaan tapahtumia. Henkilö, jolla on managerioikeudet, pystyy muokkaamaan kaikkia joukkueen tapahtumia. Joukkueen manageri voi lisäksi tarkistaa joukkueen lokista, kuka on luonut uuden tapahtuman ja milloin.

• Miksi ei ole ehkä-nappia?

Käyttäjäpalautteessa on jonkun verran toivottu kolmatta ilmoittautumisvaihtoehtoa. ”Mukana” ja ”poissa” -vaihtoehtojen lisäksi olisi kiva kertoa olevansa ehkä tulossa. Eli savolaisittain: suattaapi olla että tuun vuan suattaapi olla olemattannii.

Tuollainen ”ehkä”-vaihtoehto oli joskus taannoin käytössä ensimmäisissä versioissa, mutta otimme sen pois kun pitkällisen järkeilyn päätteeksi päädyimme yksimielisyyteen ominaisuuden turhuudesta. Ominaisuuden turhuus ei ole ihan itsestään selvää, koska monessa joukkueessa on pelaaja tai pari, jotka eivät pysty sitoutumaan treenivuoroon ennen kuin h-hetki on käsillä.

• Osallistujien ja tapahtumien piilottaminen tai näyttäminen

Joukkueen tapahtumalistan voi piilottaa menemällä manageri-sivulle -> asetukset -> "julkiset tapahtumat". Tällöin kukaan kirjautumaton ei näe tapahtumalistaa tai linkkejä tapahtumiin. Useinmiten tapahtumalista on mukavinta pitää julkisena, jotta jos jäsen ei muista tunnuksiaan ja katsoo kännykällä missä tapahtuma sijaitsee. Jos tapahtumat ovat piilotettu niin tiedon kulku hankaloituu.

Yksittäinen tapahtuma on normaalisti näkyvillä erillisellä linkillä jota voi jakaa ulkopuolisille kavereille ja näin saada tuuraajia helpommin mukaan treeneihin. Tapahtuman asetuksissa voi erikseen valita "näytä vain jäsenille" jolloin kukaan ulkopuolinen ei näe tapahtumaa. Tässä on sama asia, on mukava nähdä tapahtuman tiedot vaikka ei muistaisi salasanaa ja pikaisesti katsoo kännykästä missä tapahtuma olikaan ja onko tullut muutoksia.

Huom: ilmoittautumislistasta näkyy vain pelaajan nimimerkki

• Pro paketin siirto joukkeiden yhdistyessä tai hajotessa

Yleisesti pro-pakettia ei voi siirtää joukkueelta toiselle. Voimme tehdä poikkeuksia tietyissä yksittäisissä erityistapauksissa. Pro-paketin hinta on saatu alas automatisoimalla maksujen käsittely ja hinnoittelussa on otettu huomioon, että joukkueilla on usein kuukausia kestävä kesätauko. Voimme tarvittaessa tehdä asian käsin. Tälläisessä tapauksessa pro-pakettia pitää olla jäljellä yli 8kk, edellinen joukkue on merkitty poistettavaksi ja on joku järkevä syy miksi siirto pitää tehdä (esim seuran uudelleen organisointi tms). Tuollaisessa tapauksessa voi lähettää meiliä olli (ät) nimenhuuto.com, lisätä tarvittavat tiedot (linkki poistettavaan joukkueesee, linkki uuteen joukkueeseen, milloin milloin pro-paketti on tullut voimaan ja milloin on poistumassa, onko uudella joukkueella jo paketti voimassa) ja kysyä