Tietokanta: Joukkueen viestintä

• En halua enää sähköposteja / haluan pois joukkueesta

Jos et halua enää tiedotuksia joukkueesta, voit joko estää viestien tulemisen tai poistua joukkueesta.

Useimmissa palvelusta tulevista henkilökohtaisista sähköposteissa on lopussa linkki, josta voit hallita tilauksia. Avaa viimeisin sähköposti ja klikkaa viestin lopussa olevaa linkkiä. Jos tuo ei onnistu, voit kirjautua palveluun ja omasta profiilista valita miten paljon haluat sähköposteja.

Joukkueen jäsen voi säätää Oma profiili-sivulla, kuinka usein haluaa sähköpostia. Voi esimerkiksi valita, että haluaa vain viikkomeilin:

* * * *

Poistuaksesi joukkueesta kirjaudu sisään ja klikkaa oikealta ylhäältä oman profiilin sivu auki. Alareunasta löydät napit tunnuksen poistamiseen. Katso myös: http://support.nimenhuuto.com/i52-mit%C3%A4-teen-jos-olen-unohtanut-salasanani

• Miten lähetän tekstiviestejä joukkueen jäsenille?

Joukkuetekstiviestit ovat osa suosittua Pro-pakettia. Tekstareilla tavoittaa kaikki joukkueen jäsenet nopeasti ja tehokkaasti ja se on usein paras tapa tiedottaa pikaisista muutoksista. Minkä tahansa viestin voi lähettää myös tekstiviestinä valituille joukkueen jäsenille (kunhan jäsenet ovat vain syöttäneet ja varmistaneet puhelinnumeronsa joukkueen sivuille).

• Miten puhelinnumerot saa vahvistettua?

Matkapuhelinnumeron vahvistaminen:

1. Kirjoita Oma profiili sivulla kännykkänumerosi sitä varten varattuun kenttään ja klikkaa 'Tallenna tiedot'.
    2. Klikkaa puhelinnumerokentän kohdalla olevaa linkkiä 'Puhelinnumeron vahvistamisen voi tehdä tästä'.
    3. Puhelimeesi tulee vahvistuskoodi tekstarina. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista puhelinnumerosi'.

Näin saadaan varmistettua, että viestejä lähtee vain oikeista numeroista ja vain oikeille vastaanottajille! Huom: Vahvistetut puhelinnumerot ja tekstarit ovat pro-pakettiin kuuluva ominaisuus. Vahvistamisen linkki näkyy vain joukkueilla jotka ovat tilanneet pro-paketin.

• Miten sähköpostiosoitteet saa vahvistettua?

Sähköpostiosoitteen vahvistaminen:

1. Kirjoita Oma profiili sivulla sähköpostiosoitteesi sitä varten varattuun kenttään ja klikkaa 'Tallenna tiedot'.
    2. Klikkaa sähköpostiosoitekentän kohdalla olevaa linkkiä 'Sähköpostin vahvistamisen voi tehdä tästä'.
    3. Sähköpostiisi tulee vahvistuskoodi viestinä. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista sähköpostiosoitteesi'.

Ja jos sähköpostin perille saapumisessa on ongelmia niin kannattaa katsoa: http://support.nimenhuuto.com/i40-mit%C3%A4-voin-tehd%C3%A4-kun-s%C3%A4hk%C3%B6posti-ei-saavu-perille

• Miksi sähköpostiosoitteeni on punainen?

Punainen väri merkitsee vahvistamatonta sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Jos sähköpostiosoitteesi on punainen, voit merkitä sen uudelleen vahvistetuksi Oma Profiili-sivulla:

1. Klikkaa sähköpostiosoitekentän tai puhelinnumerokentän kohdalla olevaa linkkiä: Sähköpostiosoitteen/Puhelinnumeron vahvistamisen voi tehdä tästä’.
    2. Sähköpostiisi tulee vahvistuskoodi viestinä. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista sähköpostiosoitteesi'.

Tiedon muuttuminen punaiseksi: Palvelumme tarkkailee viestien perillemenoa parhaimman mukaan ja tiedottaa jos viestin kulussa on ongelmia. Välillä jos esimerkiksi vastaanottajan palvelimet eivät vastaanota sähköpostia tai sähköpostilaatikko on täynnä, niin kyseinen osoite merkitään punaiseksi (vahvistamattomaksi) ja se pitää vahvistaa uudelleen.

Jos postien kulussa on ongelmia niin kannattaa katsoa http://support.nimenhuuto.com/i40-mitä-voin-tehdä-kun-sähköposti-ei-saavu-perille

• Mitä voin tehdä, kun sähköposti ei saavu perille?

Jos sähköposti ei saavu haluttuun osoitteeseen, kannattaa:

1. tarkistaa, että osoite on varmasti oikein kirjoitettu.
    2. jos kyse on joukkueen viesteistä niin
      1. varmista että sähköpostiosoite on vahvistettu: profiilissa näkyy linkki vahvistamiseen jos osoitetta ei ole vahvistettu; pelaajalistassa vahvistamaton osoite näkyy punaisella
      2. katso oman pelaajan sähköpostiasetukset läpi, että ei ole merkitty niin, että posteja ei haluta
    3. katsoa olisiko posti päätynyt roskapostikansioon.
    4. lisätä sähköpostin osoitekirjaan kannattaa lähettäjä robot@nimenhuuto.com. Lisääminen usein kertoo postiohjelmalle, että kyseisestä osoitteesta tulevat postit ovat kiinnostavia sinulle.
    5. katso lisätiedot allaolevan ohjeen mukaan, joissain tapauksissa sieltä saa infoa missä on ongelma
    6. jos vieläkään ei toimi, niin voit lähettää palveluntarjoajalle tai yrityksenne it-tuelle kysymyksen miksi sähköpostit eivät tule perille.

Lisätietoa miksi sähköposti ei toimi

• Mitä voin tehdä, kun jäsen ei saa lähettämääni kutsua joukkueeseen?

Tarkista pelaajalistasta onko jäsenen sähköposti merkitty huutomerkki-ikonilla. Saat lisätietoja ja ohjeita sähköpostin lähetyksestä pitämällä hiirtä ikonin päällä tai mobiililaitteella klikkaamalla ikonia.

• Miten voin lähettää vain kiireellisiä viestejä joukkueen jäsenille?

Joukkueen uusista tapahtumista ja viesteistä ilmoitetaan joukkueen jäsenille riippuen heidän omista asetuksistaan. Joukkueen jäsenet voivat siis itse päättää millaisia viestejä he joukkueelta haluavat vastaanottaa. Voit muuttaa viestiasetuksiasi valitsemalla ylävalikosta Oma profiili --> Henkilökohtaiset tiedot --> Joukkueen ilmoitukset. Oletuksena kaikilla on asetusNormaalisti. Klikkaa kentän vieressä näkyvää alaspäin osoittavaa nuolta, niin saat lisätietoja muista vaihtoehdoista.

• Minkä muotoisia tiedostoja kuva- ja materiaalipankissa voi olla?

Periaatteessa minkälaisia vain. Suosituimpia tiedostoformaatteja ovat erilaiset kuvat (.jpg, .png, .gif) ja Office-asiakirjat (.doc, .xls, .ppt). Näiden lisäksi on monenlaisia pdf-dokumentteja ja joitakin videoitakin. Kuva- ja materiaalipankki on kätevä tapa jakaa tietoa koko joukkueen kesken.

• Mitä lisätekstiviestit maksavat?

Mitään yllätyskuluja teille ei tule. Järjestelmä ei anna lähettää enempää, kuin sovitun määrän viestejä. Pro-paketin tekstiviestit riittävät melkein kaikkien joukkueiden tarpeisiin. Jos joukkueenne kuitenkin tarvitsee lisää tekstiviestejä, niin voimme tarjota teille lisäpaketin erittäin hyvään hintaan. Lisäpaketista saatte lisätietoja laittamalla meille sähköpostia. Huom: lisäpaketti tekstiviestejä on mahdollinen vain, jos teillä on jo Pro-paketti.

Lisätietoja Pro-paketista: http://nimenhuuto.com/hinnasto.

• Miten saan upotettua linkin viestin tekstiin?

Kopioit vain linkkiosoitteen suoraan viestikenttään. Palvelu tunnistaa http-alkuiset merkkijonot ja tekee automaattisesti niistä klikattavan linkin. Sellaista "upotettua" linkkiä, jossa joku sana on linkki ilman näkyvää osoitetta, ei pysty tekemään vaan linkin oikean osoitteen on aina oltava näkyvissä.

• Miten päätän viikkokirjeen sisällön?

Joukkueen viikkokirjeen sisältöä ei tarvitse erikseen määritellä. Kirjeeseen kerätään viikon aikana tulleet viestit, kuvat ja tiedostot sekä tulevan viikon tapahtumat muistuttamaan ilmoittautumisen tarpeellisuudesta.

• Millä kellonlyömällä viikkokirje lähetetään?

Viikkokirje lähtee valitun vuorokauden pikkutunneilla, jolloin palvelimen kuormitus on muuten vähäinen. Eli jos viikkomeilin lähetyspäivä on perjantai, on kirje jäsenten luettavissa heti perjantai-aamusta.

• Kuka saa poistaa tiedostoja materiaalipankista ja miten?

Kuvia ja tiedostoja voivat poistaa sekä tiedoston alkuperäinen lähettäjä että joukkueen managerit. Jos haluat poistaa tiedoston, mene kyseisen tiedoston omalle sivulle ja klikkaa sivun alareunassa olevaa "Poista tiedosto"-nappia.