Tietokanta: Yksityisyys ja tietosuoja

  • Ongelmia sisäänkirjautumisessa / väärä salasana tai tunnus

    • Voit kirjautua joko joukkueen etusivulla, jolloin kirjautuessa toimii vain kyseiseen joukkueeseen liitetyt tunnukset. Tai vaihtoehtoisesti voit kirjautua kaikkiin joukkueisiin sivulla https://nimenhuuto.com/users/sessions 
    • Joukkueen sivuilla kirjautuessa voi käyttää myös omaa nimeään jos ei muista mikä sähköpostiosoite tunnukseen oli asetettu.
    • Jos kirjautuminen ei onnistu niin palvelu ilmoittaa joko "salasana oli väärä" tai "väärä nimi tai sähköpostiosoite". Eli saat tietää oliko salasana vai tunnus väärin.
    • Jos salasana oli väärin niin voit tilata uuden, katso ohjeita http://support.nimenhuuto.com/i52-mit%C3%A4-teen-jos-olen-unohtanut-salasanani 
    • Jos nimi tai sähköpostiosoite oli väärin, niin tarkista vielä kerran oikeinkirjoitus. Sitten tarkista, että olet oikean joukkueen sivulla. Jos kummatkin oli oikein, niin silloin kyseinen tunnus on ehkäpä poistettu kyseisestä joukkueesta.
    • Melkein kaikissa tapauksissa
  • Osallistujien ja tapahtumien piilottaminen tai näyttäminen

    Joukkueen tapahtumalistan voi piilottaa menemällä manageri-sivulle -> asetukset -> "julkiset tapahtumat". Tällöin kukaan kirjautumaton ei näe tapahtumalistaa tai linkkejä tapahtumiin. Useinmiten tapahtumalista on mukavinta pitää julkisena, jotta jos jäsen ei muista tunnuksiaan ja katsoo kännykällä missä tapahtuma sijaitsee. Jos tapahtumat ovat piilotettu niin tiedon kulku hankaloituu.

    Yksittäinen tapahtuma on normaalisti näkyvillä erillisellä linkillä jota voi jakaa ulkopuolisille kavereille ja näin saada tuuraajia helpommin mukaan treeneihin. Tapahtuman asetuksissa voi erikseen valita "näytä vain jäsenille" jolloin kukaan ulkopuolinen ei näe tapahtumaa. Tässä on sama asia, on mukava nähdä tapahtuman tiedot vaikka ei muistaisi salasanaa ja pikaisesti katsoo kännykästä missä tapahtuma olikaan ja onko tullut muutoksia.

    Huom: ilmoittautumislistasta näkyy vain pelaajan nimimerkki

  • Miksi sivulla näkyy asiattomia mainoksia?

    Vedämme sivuilla näkyvien mainostajien suhteen tiukkaa linjaa ja meillä onkin jo lähemmäs sata mainostajaa sulkulistalla, koska valitettavasti aina löytyy tyyppejä, jotka eivät kunnioita sääntöjä. 

    Muun muassa aikuisviihde, uhkapelit ja pikavipit eivät kuulu sivuillemme. Jos voit kertoa tarkemmin, mikä mainostaja on kyseessä ja erityisesti: mikä on mainostettavan sivun nettiosoite? Nettiosoitteen avulla pystymme yksilöimään mainostajan ja tarvittaessa sulkemaan heidät palvelusta.

    Lisäksi kannattaa huomioida, että eri kävijöille näkyvät eri mainokset. Myös juniorijoukkueille ja aikuisjoukkueille saattaa näkyä eri mainoksia.

  • Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani?

    Mene joukkueesi sivulle ja klikkaa sisäänkirjautumislomakkeen alla olevaa Salasana tai tunnus unohtunut?-linkkiä. Sieltä saat lähetettyä salasanasi sähköpostiisi. Toinen tapa on pyytää joukkueesi manageria asettamaan uusi salasana jäsentiedoistasi (eli ylävalikosta Pelaajat ja sitten kyseisen pelaajan kohdalla "Muokkaa"-linkkiä).

    Jos sähköpostin kulussa on ongelmia niin vinkkejä voi katsoa: http://support.nimenhuuto.com/i40-mit%C3%A4-voin-tehd%C3%A4-kun-s%C3%A4hk%C3%B6posti-ei-saavu-perille 

    Jos on muita ongelmia kirjautumisessa niin kannattaa katsoa: http://support.nimenhuuto.com/i179-ongelmia-sisäänkirjautumisessa-väärä-salasana 

  • Miten voin vaihtaa salasanani?

    Kirjaudu joukkueesi sivulle ja valitse ylävalikosta Oma profiili --> Henkilökohtaiset tiedot. Tämän sivun alalaidassa klikkaa linkkiä Vaihda salasana. Muista myös tallentaa tekemäsi muutokset.

  • Voiko joukkueen jäsenlistan piilottaa hakukoneilta?

    Käytännössä kaikki joukkueen tiedot saa tarvittaessa piiloon muilta kuin joukkueen jäseniltä, mukaanlukien hakukoneet. Jäsenlistan voi piilottaa managerin työkaluilla: valitse ylävalikosta Manageri, välilehti Asetukset, ja ota rasti pois kohdasta "Salli julkinen pelaajalistaus".

  • Miten poistan omat tietoni joukkueesta?

    Valitse ylävalikosta Oma profiili --> Joukkuekohtaiset tiedot ja klikkaa "Poista oma profiilisi"-linkkiä.

    Jos haluat poistaa joukkueen katso ohjeet http://support.nimenhuuto.com/i69-miten-poistan-joukkuesivut 

  • Miten voin poistaa turhaan luodut profiilit?

    Jos olet liittynyt joukkueeseen vahingossa monta kertaa, niin voit olla yhteydessä joukkueen manageriin. Hän voi poistaa turhat profiilit klikkaamalla pelaajalistasta sinun kohdallasi Muokkaa --> Poista jäsen.

  • Miksi osa joukkueen tiedoista on julkisia?

    Joukkueen managerit voivat valita näytetäänkö joukkueen jäsenistä nimiä, valokuvia tai mitään muuta tietoa. Omat viestit, valokuvat ja dokumentit voi jokainen jäsen asettaa yksityiseksi, ja lisäksi viestin lisääjä tai manageri voi muuttaa valintaa joukkueen politiikan mukaisesti jokaisen kuvan ja viestin yhteydessä olevista linkeistä ("Näytä vain jäsenille" tai "Näytä kaikille"). Kaikissa joukkueissa valinnat toimivat samalla tavalla, jotta vältytään sekaannuksilta kun ihmiset käyttävät monia eri joukkueita.

    Oletusarvoisesti osa tiedoista on julkisia, koska kokemuksemme ja näkemyksemme mukaan avoimuus on joukkueurheilussa hyvä asia. Aktiiviseen porukkaan on mukava kuulua ja helppo liittyä. Ja mitä enemmän ihmisiä saadaan innostumaan urheilemaan ja liikkumaan, sen parempi!

    Julkiset viestit helpottavat myös

  • Miten suojaan kuva- ja materiaalipankin tiedostot?

    Kuvat ja tiedostot voi rajata näkymään vain joukkueen sisäänkirjautuneille jäsenille. Tiedostojen näkyvyyttä voivat muokata sekä tiedoston alkuperäinen lähettäjä että joukkueet managerit. Näkyvyyden voi asettaa sekä tiedostoa lähetettäessä että myöhemmin tiedoston omalta sivulta rastittamalla kohdan "Näytä vain joukkueen jäsenille".

  • Miten rajoitan viestit ja kommentit vain kirjautuneille jäsenille?

    Viestin ja tiedoston alkuperäinen lähettäjä voi päättää näkyykö viesti kaikille vai ainoastaan jäsenille. Lisäksi joukkueen managerit voivat muokata näkyvyyttä kaikkien osalta. Jokaisen viestin yhteydessä on tarvittavat linkit, samoin kuin jokaisen tiedoston omalla sivulla. 

    Jos tieto on päätynyt Googleen tai muuhun hakukoneeseen voi asian usein korjata poistamalla tai piilottamalla viestin. Google päivittää sivuja usein muutaman päivän viiveellä.