Tietokanta: Joukkueen kalenteri

• Miksi ei ole ehkä-nappia?

Käyttäjäpalautteessa on jonkun verran toivottu kolmatta ilmoittautumisvaihtoehtoa. ”Mukana” ja ”poissa” -vaihtoehtojen lisäksi olisi kiva kertoa olevansa ehkä tulossa. Eli savolaisittain: suattaapi olla että tuun vuan suattaapi olla olemattannii.

Tuollainen ”ehkä”-vaihtoehto oli joskus taannoin käytössä ensimmäisissä versioissa, mutta otimme sen pois kun pitkällisen järkeilyn päätteeksi päädyimme yksimielisyyteen ominaisuuden turhuudesta. Ominaisuuden turhuus ei ole ihan itsestään selvää, koska monessa joukkueessa on pelaaja tai pari, jotka eivät pysty sitoutumaan treenivuoroon ennen kuin h-hetki on käsillä.

• Kuinka lisään viikottaisen vakiovuoron?

Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Lisää uusi, ja täytä tapahtuman tiedot. Jos tapahtuma toistuu viikottain, laita rasti ruutuun ja määrittele toistumisen loppumispäivä. Näin saat helposti lisättyä viikottaisin vakiovuoron. Jos joku vuoro peruuntuu tai tapahtuman tietoihin tulee muutoksia, voit muuttaa kyseisen tapahtuman tietoja erikseen.

• Miten tapahtumat synkronoidaan omaan Google- tai Outlook-kalenteriin?

Nimenhuuto.com tukee standardimuotoista kalenteritietoa. Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Tulevat tapahtumat ja saat ladattua joukkueesi tapahtumatiedot omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi sivun alareunan latauslinkistä. Useinmiten ics-muoto on oikea ja sen kyseisen linkin voi kopioida kalenteriohjelmaan.

Kalenteriohjelmista riippuen tiedon siirtymisessä saattaa olla viivettä, lisätietoja: http://support.nimenhuuto.com/i25-milloin-muutokset-p%C3%A4ivittyv%C3%A4t-muihin-kalenteriohjelmiin

Nokia WP8-älypuhelimeen:

Kirjaudu live.com palveluun tai hotmailiin – mitä Microsoftin palvelua nyt käytätkin ja valitse sieltä ”kalenteri”. Sen jälkeen vaan sitten valitset ”tilaa” ja annat siihen tuon ical-URI:n ja sopivan nimen kalenterille. Kun olet valmis ja tallentanut kalenterin, niin se ilmestyy Lumian kalenteriasetuksiin valittavaksi (HUOM!) sillä aikataululla, millä olet valinnut Microsoft-accountin tietojen päivittyvän puhelimeen. Esim. 15 min välein tms. Tämän jälkeen

• Milloin muutokset päivittyvät muihin kalenteriohjelmiin?

Kalenterin päivitystahdin määrää käyttämäsi kalenteriohjelma eli esimerkiksi Outlook. Me Nimenhuudossa emme pysty päättämään kalenterisi päivittymistahtia. Löytyiskö kalenteriohjelmasi ohjeista asiaan apua?

Kokemuksen mukaan ilmaiset Hotmail- ja Google-kalenterit päivittävät tiedot kerran vuorokaudessa.

Joissain kalenteriohjelmissa saa valittua päivitystiheyden. Lisätietoja: http://support.nimenhuuto.com/i17-miten-tapahtumat-synkronoidaan-omaan-google-tai-outlook-kalenteriin

• Miten lisään tapahtumaan loppumisajan?

Harjoituksen loppumisajan asettaminen on Pro-paketin ominaisuus. Jos joukkueellasi on käytössä Pro-paketti, voit täyttää loppumisajan tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta. Pro-paketin avulla voit lisäksi määritellä milloin viimeistään on ilmottauduttava ja kuinka monta ilmoittautujaa tapahtumaan mahtuu.

• Miten poistan ilmoittautumiseni?

Ilmoittautumista ei voi poistaa. Sen sijaan vaihtaa ilmoittautumisesi milloin tahansa "in" tai "out" sen mukaan mikä näyttää todennäköisimmältä. Ajatuksena on rohkaista ilmoittamaan edes arvionsa siitä, onko mahdollisesti pääsemässä mukaan vai ei. Poikkeus säännöstä on, että joukkueen managerit voivat poistaa ilmoittautumisia tapahtuman omalta sivulta.

• Miten määritän tapahtuman osallistujien maksimimäärän?

Maksimimäärä on Pro-paketin ominaisuus, samoin kuin ilmoittautumisten deadline ym. Jos joukkueellasi on Pro-paketti käytössä, voi maksimimäärän asettaa tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta. Voit määrittää maksimimäärän ekstra-asetuksista koko joukkueelle tai vain tietylle jäsenroolille.

[image]

[image]

• Miten määritän ilmoittautumisille takarajan?

Ilmoittautumisten takaraja (deadline) on Pro-paketin ominaisuus, samoin mm. ilmoittautumisten maksimimäärä. Jos joukkueellasi on Pro-paketti käytössä, voit asettaa ilmoittautumisten takarajan tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta tapahtuman ekstra-asetuksissa.

[image]

• Miten näen vain ne pelaajat, jotka eivät ole vastanneet mitään?

Tapahtumakohtaisesti pelaajien vastaukset tai vastaamattomuudet näkee helpoiten tapahtuman omalta sivulta. Ja yleisesti pelaajien viimeisimmän sisäänkirjautumisen näkee Pelaajalista-sivulta (ylävalikon linkki Pelaajat). Listan voi järjestää viimeisimmän kirjautumisajankohdan mukaan.

• Mistä saan yksittäisen tapahtuman linkin?

Jokaisella tapahtumalla on oma osoite, jolla joukkueen jäsenet pääsevät katsomaan tapahtuman tietoja ja ilmoittautumisia. Mene tapahtuman omalle sivulle ja kopioi selaimen osoitekentässä oleva osoite. Kopioimasi osoite on kyseisen tapahtuman yksilöllinen linkki.

• Mistä näen menneet treenit ja pelatut pelit?

Kaikki joukkueen tapahtumat jäävät talteen joukkueen "arkistoon". Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Arkisto, niin pääset katsomaan menneitä pelejä ja treenejä.

• Kuinka voin ilmoittaa kaikki jäsenet kerralla IN tai OUT?

Joukkueen manageri voi ilmoittaa jäseniä kerralla roolikohtaisesti IN tai OUT. Tapahtuman oman sivun alalaidassa on kohta "Ilmoita kaikki pelaajat".  Klikkaa jäsenroolin kohdalla IN tai OUT tai poista ilmoittautumismerkintä ?-merkkiä klikkamalla. Klikkaa vielä "Ilmoita" tallentaaksesi ilmoittautumiset.

[image]

• Miten manageri voi poistaa pelaajan ilmoittautumisen?

Joukkueen managerit voivat muokata ja myös poistaa ilmoittautumisia menemällä tapahtuman lisätieto-sivulle ja valitsemalla Ilmoittautumisten Pelaajalista-välilehden. Välilehdellä voi asettaa pelaajan ilmoittautumisen IN-, OUT- tai ?-tilaan. Huom. muista tallentaa tekemäsi muutokset!

• Miksi kaikki saavat ilmoittaa toisiaan IN tai OUT?

Ilmoittautumisten muokkaus on avoin kaikille joukkueen jäsenille, jotta ilmoittautumistilanne pysyisi aina mahdollisimman tarkasti ajantasalla ja jotta ei syntyisi turhia pullonkauloja, joissa vain manageri pystyisi tekemään tarvittavia muutoksia.

Esimerkiksi kun Liisa ja Leena ovat tulossa samaa matkaa töistä kotiin, Leena mainitsee että on tulossa illan treeneihin, mutta ei ehdi itse enää netin ääreen. Tällöin Liisa voi hoitaa ilmoittautumisen Leenan puolesta. Joskus tästä aiheutuu lasten joukkueissa jäynäys-yrityksiä, mutta ne on helppo selvittää katsomalla tapahtuman logeista kuka on ilmoittanut kenet ja milloin.