Tietokanta: Joukkueen tiedot

• Joukkueiden (joukkuesivujen) yhdistäminen tai erottaminen

Joukkuesivuja voi tehdä lisää tai poistaa halutessaan vapaasti. Alla linkkejä lisätietoihin. Pelaajien tietojen siirtäminen joukkueesta toiseen ei onnistu automaattisesti vaan tunnukset pitää tuoda uudestaan toiseen joukkueeseen. Tapahtumat, ilmoittautumiset, viestit jne ovat aina joukkuekohtaisia eikä niitä voi siirtää. Jos kaksi joukkuetta yhdistää niin usein voi valita toisen niistä (pro-paketellinen, kumman tiedot haluaa säilyttää), tarvittaessa vaihtaa joukkueen nimi ja lisätä toisen joukkueen pelaajat.

Pelaajat voi joko kutsua uuteen/toiseen joukkueeseen aivan kuten kenet tahansa uuden pelaajan.

Pelaajia voi pyytää myös liittymään joukkueeseen itse. Jos pelaaja on kirjautuneena vanhaan joukkueeseen niin mennessään uuden joukkueen julkiseen liittymiseen hän voi liittyä vanhan tunnuksen tiedoilla yhdellä napin painalluksella. Katso myös

• http://support.nimenhuuto.com/i69-miten-poistan-joukkuesivut
    • http://support.nimenhuuto.com/i31-miten-vaihdan-joukkueen-nime%C3%A4
    • http://support.nimenhuuto.com/i33-miten-asetan-joukkueen-liittymisen-salasanan
    • http://support.nimenhuuto.com/i30-miten-uudet-k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4t-lis%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n-joukkueeseen
  • Miksi pelaajat voivat lisätä tapahtumia?

Nimenhuutoa käyttävät monenlaiset joukkueet. Me tavoittelemme tilannetta, jossa joukkueen toiminta ei ole yhdestä tai kahdesta aktiivista kiinni, vaan jossa mahdollisimman moni jäsen olisi aktiivinen. Esimerkiksi aikuisjoukkueilla ja harrastejoukkueilla on tärkeää, että joku muukin kuin manageri pystyy luomaan uuden tapahtuman: uuden matsin tai vaikkapa saunaillan. Tämä nostaa ryhmähenkeä ja säästää valmentajan aikaa. Samalla tämä antaa vapaat kädet joukkueen innokkaille jäsenille.

Kaikki joukkuesivujen käyttäjät pystyvät lisäämään tapahtumia, mutta jäsenet voivat muokata ja poistaa vain itse luomiaan tapahtumia. Henkilö, jolla on managerioikeudet, pystyy muokkaamaan kaikkia joukkueen tapahtumia. Joukkueen manageri voi lisäksi tarkistaa joukkueen lokista, kuka on luonut uuden tapahtuman ja milloin.

• Miten joukkueen voi jakaa pienempiin harjoitusryhmiin?

Olemme aiemmin neuvoneet jakamaan erittäin suuret joukkueet pienempiin. Joukkuen jäsenille voi toki antaa eri rooleja, mutta esim. eri treeneissä / matseissa käyvät kannattaa jakaa eri ryhmiin.

Esimerkiksi:

1. Joukkueen pääsivu - tähän joukkueeseen kuuluvat kaikki pelaajat ja kannattajat yms. Täällä käydään läpi joukkueen yhteiset asiat.

2. Harjoitusryhmä 1

3. Harjoitusryhmä 2

4. Harjoitusryhmä 3

5. yms ..

Managerina voit "hyppiä" joukkueiden välillä helposti. Pro-paketteja voi hommata jokaiselle joukkueelle erikseen, jos tarvitsee.

• Miten voin peruuttaa joukkueen poistamisen?

Voit peruuttaa joukkueen poistamisen kirjautumalla joukkueen sivuille manageritunnuksilla. Kirjauduttuasi poistettavaan joukkueeseen näet kaikkien sivujen yläosassa punaisen bannerin, jossa lukee (Joukkue on asetettu poistettavaksi. Joukkueen managerit voivat peruuttaa poistamisen manageri-sivulla. Peruuta tästä.) Klikkaamalla bannerin linkkiä pääset Poista joukkue-sivulle. Klikkaa tällä sivulla näkyvää linkkiä Peruuta poistaminen.

- joukkueen poistaminen: http://support.nimenhuuto.com/i69-miten-poistan-joukkuesivut

• Miksi koko joukkueella on käytössä sama kieli?

Olemme todenneet yhden kielen helpottavan kommunikointia joukkueen sisällä. Olemme pyrkineet tekemään palvelun käytöstä todella intuitiivistä, jotta myös vieraskieliset tai juuri lukemaan oppivat voivat käyttää palvelua. Kun joukkue itse valitsee onko tapahtumat "harkkoja" vai "träningar" niin tapahtumasta puhuminen on helpompaa. Sama toteutuu myös kun valmentaja pyytää lisäämään kuvia ja selostaa mitä pitää sivun yläosasta klikata. Toki tämä kielivalinta on kompromissi, mutta se on tuntunut toimivan hyvin.

• Miten lisään tietoja joukkueeni sivuille?

Yksinkertaisimmillaan valitsemalla ylävalikosta

Tapahtumat > Lisää uusi

tai Viestit > Kirjoita uusi

tai Kuvat ja materiaalit > Lähetä tiedostoja

Joukkueen managerit voivat lisätä vaikka mitä tietoja valitsemalla ylävalikosta Manageri. Joukkueen perustiedot kuvauksineen täytetään Joukkueen asetukset -sivulla. Joukkueen logolle ja joukkuekuvalle löytyy myös paikkansa. Lisäksi managerit voivat lisätä mitä tahansa tekstiä ja kuvia ja linkkejä joukkueen sivulle valitsemalla Manageri > Etusivu, ja täyttämällä editoriin haluamansa tiedot.

• Miten uudet käyttäjät lisätään joukkueeseen?

Uuden jäsenen liittyminen ryhmään onnistuu monella eri tavalla riippuen joukkueen managerien tahdosta.

• Joukkueen managerit voivat valita ylävalikosta Pelaajat > Lisää pelaaja, ja täyttää uuden jäsenen tiedot. Kun tiedot on täytetty, uudelle jäsenelle lähtee sähköpostitse kutsu tulla joukkueen sivulle.
    • Managerit voivat laittaa tai poistaa joukkueen "Liittymisen salasana":n (ylävalikon Manageri > Joukkueen asetukset), jolloin jäsenet voivat itse liittyä ja täyttää tietonsa joukkueen Nimenhuuto-sivulta.  Jos salasanaa ei ole asetettu niin sivuihin voi liittyä vapaasti, tämä voi olla hyödyllistä varsinkin uutta sivustoa perustettaessa.
  • Miten poistan joukkueen jäsenen "väliaikaisesti"?

Ilmoittautumissivun saa pysymään siistinä ilman ylimääräisiä nimilappuja, kun ottaa ko. jäsenen profiilisivulla rastin pois kohdasta Mukana ilmoittautumisissa. Silloin pelaajan tiedot säilyvät järjestelmässä, ja kipinän taas syttyessä mukaantulo on helppoa. Tämä on käyttökelpoinen tapa varsinkin, jos tulee pitkiä loukkaantumisia tai työmatkoja tms. Managerit pääsevät muokkaamaan tietoja valitsemalla ylävalikosta Pelaajat > Pelaajalista, ja klikkaamalla "Muokkaa" kyseisen pelaajan kohdalla.

• Miten vaihdan joukkueen nimeä?

Managerit voivat vaihtaa joukkueen nimen valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset. Huom! Joukkueen nimen vaihtaminen vaihtaa myös joukkueen sivujen osoitetta: uusi osoite kannattaa lähettää viestinä joukkueen jäsenille.

• Miten voin lisätä uusia jäsenrooleja?

Rooleja on oletuksena käytössä vain 3, mutta managerit voivat lisätä rooleja ja muokata niiden nimiä. Valitse ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset. Roolien ja tapahtumatyyppien nimet määritellään Asetukset-välilehdellä.

• Miten asetan joukkueen liittymisen salasanan?

Pelaaja voi itse liittyä joukkueeseen, tällöin managerin ei tarvitse hoitaa tietojen kirjausta vaan pelaaja laittaa itse palveluun oman sähköpostiosoitteensa. Liittyminen löytyy kirjautumisen yhteydessä linkistä "liity joukkueeseen".

Manageri voi määrittää salasanan jonka pelaajat tarvitsevat liittyäkseen joukkueeseen. Salasanan asettaminen hoituu valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset.

Jos haluatte estää joukkueeseen liittymisen niin laittakaa salasana mutta älkää kertoko sitä eteenpäin. Tällöin managerin täytyy itse lisätä uudet pelaajat valitsemalla Pelaajat > Lisää pelaaja.

Katso myös: Miten uudet käyttäjät lisätään joukkueeseen

• Miten lisään joukkuesivuille seuran logon?

Joukkueen sivuille voi lisätä vaikka mitä kuvia ja tietoja, ja kannattaakin rakentaa sivuista mahdollisimman "joukkueen näköiset", jotta jäsenet tuntevat olonsa kotoisaksi. Managerit voivat lisätä joukkueen logon valitsemalla ylävalikosta Manageri > Logo, ja joukkuekuvan valitsemalla Manageri > Joukkuekuva. Lisäksi joukkueen etusivulle voi lisätä muitakin kuvia valitsemalla Manageri > Etusivu ja klikkaamalla editorin oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää/muuta kuva -ikonia.

• Mihin voin lisätä pelaajille pelinumeron tai muun ylimääräisen tiedon?

Joukkueen managerit voivat lisätä useita tietokenttiä pelaajille valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset ja välilehden Jäsentiedot. Sinne voi lisätä vaikka juuri tuon Pelinumero-nimisen kentän. Lisätty kenttä tulee näkyviin jokaisen joukkueen jäsenen kohdalle. Pelinumeroa voi sitten muokata jokaisen pelaajanOma profiili -sivulla tai managerit voivat muokata pelaajien tietoja valitsemalla Pelaajat > Pelaajalista, ja sitten klikkaamalla "Muokkaa"-linkkiä halutun pelaajan kohdalla.

Pelinumeron lisäksi hyödyllisiä lisäkenttiä voivat olla esim. lisenssinumero, pelipaidan koko tai vaikka jäsenmaksun tila.

• Kuinka siirretään tai annetaan managerioikeudet joukkueen jäsenelle?

Joukkueen managerit näkyvät helpoiten pelaajalistasta. Pelaajat sivulla valitse "järjestä lista" kohtaan "manageri-oikeudet" niin näet helpoiten keillä on oikeudet tällä hetkellä. Luultavasti oikeudet ovat jollakin pelaajalla koska palvelu varoittaa poistamasta viimeistä manageria joukkueesta.

Joukkueen managerit voivat jakaa managerioikeuksia muille joukkueen jäsenille. Kun olet kirjautunut managerina, valitse ylävalikosta Pelaajat > Pelaajalista. Klikkaa "Muokkaa" halutun pelaajan kohdalla, laita rasti ruutuun "Managerioikeudet" ja tallenna sivun alalaidasta.

Oikeudet kannattaa antaa muutamalle luottohenkilölle joukkueessa jotta ei tule ongelmia tunnusten hävitessä.

Managerioikeudet annetaan pelaajatunnuksille. Jos joukkueessa on pelaajien huoltajiksi merkittyjä joille halutaan antaa oikeudet, pitää heille luoda joukkueeseen uudet pelaajatunnukset joille oikeudet annetaan (toinen vaihtoehto on antaa

• Keillä joukkueen jäsenillä kannattaa olla managerioikeudet?

Hyvä kysymys! Riippuu joukkueesta: kaveriporukalla kaikkien kannattaa olla managereita, jotta jokainen voi muokata ja lisätä tietoja kattavasti. Toisaalta lasten harrastejoukkueessa managereita kannattaa olla vain yksi tai pari, jottei tule turhia sekaannuksia vastuuhenkilöistä tai siitä ketkä päättävät muutoksista. Nyrkkisääntönä voi pitää, että managereita kannattaa olla enemmän kuin yksi, jotta vältetään turhat pullonkaulat.

Managerioikeudet on helppo antaa jäsenille: https://support.nimenhuuto.com/i36-kuinka-annan-managerioikeudet-joukkueen-j%C3%A4senelle

• Miten yhdistän eri joukkueissa käyttämäni tunnukset?

Mikäli haluat yhdistää useammassa joukkueessa käyttämäsi tunnukset samaan käyttäjään, niin varmista että molemmissa joukkueissa tunnuksilla on yhteinen nimi ja varmistettu sähköpostiosoite. Yhdistäminen tehdään minkä tahansa joukkueesi sivulla valitsemalla Oma profiili --> Joukkueet. Huom. yhdistä vain ne käyttämäsi tunnukset, joissa olet tunnuksen ainoa käyttäjä – eli ei esim lapsen tunnuksia samaan nippuun. Lue lisää käyttäjätunnuksien hallinnoinnista.

• Miten poistan joukkuesivut?

Joukkue sivut voi merkitä poistettavaksi kuka tahansa kenellä on manageri oikeudet. Voit poistaa perustamasi joukkuesivun menemällä ko. joukkuesivulle, valitsemalla ylävalikosta Manageri ja avaamalla Asetukset-välilehden. Sivulla on Poista joukkue-nappi. Tällöin sivusto merkitään poistettavaksi 2 viikon sisään, jonka jälkeen tietoja ei voi enään palauttaa.

Voit myös jättää asian sikseen: uudet, käyttämättömät joukkuesivut poistetaan automaattisesti muutaman viikon kuluessa; käytössä olleet joukkuesivut pysyvät palvelussa hieman yli vuoden viimeisestä viestistä tai kirjautumisesta.